O societate islandeză vinde cenuşa vulcanului Eyjafjoll la borcan

O mică societate islandeză, care vinde pe Internet cenuşă de la vulcanul Eyjafjoll aflat în erupţie, înregistrează un real succes, având comenzi din peste 130 de ţări, a anunţat joi directorul acesteia.

20 afișări
Imaginea articolului O societate islandeză vinde cenuşa vulcanului Eyjafjoll la borcan

O societate islandeză vinde cenuşa vulcanului Eyjafjoll la borcan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magazinul online nammi.is, care vinde diverse produse de pe insula din Atlanticul de Nord, propune de circa zece zile spre vânzare un borcan cu 160 de grame de cenuşă vulcanică, pentru 3.900 de coroane islandeze (23,8 euro), profitul urmând să fie oferit în scopuri caritabile.

"Totul a început când unul dintre clienţii noştri străini, un colecţionar, ne-a întrebat dacă am putea să îi căutăm cenuşă de la vulcan. M-am gândit imediat că era o idee formidabilă", a declarat patronul site-ului, Sofus Gustavsson.

"Tatăl meu locuieşte în apropierea vulcanului şi i-am cerut să-mi aducă cenuşă. El a strâns o cantitate importantă şi mi-a adus-o", a adăugat acesta.

Ulterior, în faţa cererii, tatăl său a făcut trei călătorii suplimentare şi societatea a livrat cenuşă clienţilor din 60 de ţări.

"Cenuşa este diferită de fiecare dată. Ea este acum mai grea şi mai densă decât înainte", a explicat Gustavsson, al cărui site a avut aproape un milion de vizitatori de la lansarea ofertei.

Alte două societăţi propun spre vânzare cenuşă vulcanică, potrivit omului de afaceri islandez, dar cu scopuri lucrative. Toată suma obţinută după vânzarea cenuşii pe site-ul său va fi acordată serviciului de intervenţie de urgenţă islandez ICESAR, a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici