O substanţă verde, cancerigenă se revarsă pe o autostradă din Detroit. Explicaţia autorităţilor

În zona oraşului Detroit din Statele Unite, a fost descoperit un lichid de culoare verde care se prelingea pe autostrada Interstate 696. Autorităţile au blocat accesul maşinilor pentru a investiga situaţia, potrivit CNN. Substanţa cancerigenă este aceeaşi întâlnită în celebrul film „Erin Brockovich”.

1950 afișări
Imaginea articolului O substanţă verde, cancerigenă se revarsă pe o autostradă din Detroit. Explicaţia autorităţilor

Sursa: Youtube

Misterioasa substanţă s-a dovedit a fi crom hexavalent, un compus chimic deosebit de periculos, care provenea de la o întreprindere locală, după cum a transmis Poliţia din Michigan. Mâzga verde se obţine de obicei în urma proceselor industriale de placare şi este cancerigenă, fiind dăunătoare pentru sistemul respirator, rinichi, ficat, piele şi ochi, a relatat CNN.
 
Scurgerea de chimicale era cauzată de o defecţiune şi, dacă nu ar fi fost descoperită la timp, ar fi putut ajunge în apele Lacului St. Clair din apropiere. „Agenţia pentru Protecţia Mediului a declarat că, odată ajunsă în sistemul de canalizare, substanţa formează depuneri”, a transmis poliţia. „Deşeurile chimice trebuie colectate cu excavatorul şi mutate într-un container”, proces care ar putea dura mult timp. 
 
Cromul hexavalent, cunoscut şi drept crom-6, este aceeaşi substanţă care a stat la baza conflctului dintr-un celebu film din anii 2000, „Erin Brockovich”, acolo unde Julia Roberts interpreta rolul principal, o activistă care i-a ajutat pe cetăţeni să dea în judecată o uzină după ce chimicalele au infestat apa, producând boli grave. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici