O supravieţuitoare a Holocaustului din România îşi va spune povestea la ONU

O supravieţuitoare a Holocaustului din România, stabilită în localitatea Aventura, din statul american Florida, îşi va spune povestea la Naţiunile Unite, cu ocazia Zilei Internaţionale a Comemorării victimelor Holocaustului, relatează Miami Herald, în ediţia electronică.

800 afișări
Imaginea articolului O supravieţuitoare a Holocaustului din România îşi va spune povestea la ONU

Pogromul din Iaşi, iunie 1941(Imagine: www.idee.ro)

În fiecare an, Naţiunile Unite organizează Ziua Internaţională a Comemorării victimelor Holocaustului. În acest an ea va fi marţi, când va lua cuvântul şi Ruth Glasberg Gold, în vârstă de 78 de ani, din oraşul Aventura.

"Am fi onoraţi să ne împărtăşiţi povestea supravieţuirii dumneavoastră, inclusiv (...) lupta dumneavostră de a scoate la iveală situaţia evreilor din lagărele din Transnistria", se arată în scrisoarea de invitaţie adresată acesteia. "Discursul dumneavoastră ar trebui să dureze aproximativ 15 minute", se adaugă în document.

"Holocaustul din România este aproape necunoscut", a declarat ea. "Transnistria nu înseamnă nimic pentru nimeni (...)", a adăugat ea. În Transnistria, persoanele din lagăre erau lăsate să moară de foame, de frig sau din cauza bolilor.

Fosta asistentă medicală va sublinia semnificaţia specială a acestei zile. "Ziua de 27 ianuarie este aceeaşi zi în care am rămas orfană". În acea zi, mama, tatăl şi fratele său au murit.

Potrivit unui oficial, chiar şi organizatorii o cunosc pe Gold, datorită unei cărţi scrise de ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici