O tabără din Roma în care locuiau 16 romi de origine română a fost demolată

Autorităţile italiene au demolat o tabără de nomazi construită în mod neautorizat în Roma, evacuându-i pe cei 16 romi români care se instalaseră acolo de doar câteva zile, informează Corriere della Sera în ediţia electronică.

21 afișări
Imaginea articolului O tabără din Roma în care locuiau 16 romi de origine română a fost demolată

O tabără din Roma în care locuiau 16 romi de origine română a fost demolată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Romii de origine română, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, se instalaseră de câteva zile sub podul Magliana, situat la periferia capitalei Italiei.

Barăcile în care romii trăiau în condiţii igienico-sanitare precare au fost demolate cu sprijinul carabinierilor, iar cei 16 români vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru ocuparea abuzivă a unui teren.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, declara marţi că numeroşi romi care au părăsit Franţa în contextul expulzărilor au ajuns în Italia, avertizând că, în scurt timp, vor fi desfiinţate toate cele 201 minitabere de nomazi construite abuziv în Roma, inclusiv cea în care s-a produs incendiul soldat cu moartea unui copil român. În aceste tabere locuiesc aproximativ 2.350 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici