O tânără convertită la Islam a recunoscut că plănuia să arunce în aer cea mai mare biserică din Londra

  • Un susţinător al grupării teroriste Stat Islamic a recunoscut că plănuia să arunce în aer Catedrala Saint Paul din Londra
  • Femeia în vârstă de 36 de ani a fost prinsă după ce a cerut explozibili de la un poliţist sub acoperire
  • Femeia a fost arestată
3377 afișări
Imaginea articolului O tânără convertită la Islam a recunoscut că plănuia să arunce în aer cea mai mare biserică din Londra

Sursa foto: Profimedia / Twitter @Telegraph

Safiyya Shaikh, originară din vestul Londrei, a recunoscut în faţa autorităţilor faptul că s-a dus în „recunoaştere” la punctul emblematic al Londrei, dar şi la un hotel.

Femeia în vârstă de 36 de ani, născută sub numele Michelle Ramsden, a fost arestată după ce a cerut dispozitive explozive de la un poliţist aflat sub acoperire.

În faţa instanţei de la „Old Bailey”, tânăra convertită la Islam a recunoscut că plănuia atacuri teroriste. Sentinţa va fi dată în luna mai.

Cu două luni înainte să fie arestată, în octombrie 2019, Shaikh s-a împrietenit cu doi poliţişti sub acoperire care se dădeau drept soţ şi soţie, membri a unui grup extremist.

Femeia a luat legătura cu cei doi prin intermediul unei aplicaţii de socializare criptată şi a transmis că vrea „foarte mult” să ucidă. „Mereu trimit avertizări, dar aş vrea ca acestea să devină reale”, a mai scris femeia.

Totodată, Shaikh a trimis şi o poză a Catedralei Saint Paul şi a scris că ar vrea ca acest loc să fie ţinta unui atac terorist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici