O ţară din Europa acorde sume record pentru subvenţiile destinate achiziţiilor de maşini cu emisii reduse

  • Italia alocă o sumă suplimentară de 100 de milioane de euro pentru a subvenţiona în acest an cetăţenii care doresc să cumpere vehicule mai puţin poluante, a declarat ministrul Industriei, Giancarlo Giorgetti, citat de Reuters.
  • Schema face parte dintr-un act normativ mai amplu de stimulare economică aprobat de cabinet.
2198 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa acorde sume record pentru subvenţiile destinate achiziţiilor de maşini cu emisii reduse

Fondurile vor fi alocate în principal pentru achiziţia de maşini electrice şi hibrid, dar vor fi disponibile şi pentru maşini mici şi mijlocii Euro6 cu emisii reduse, vehicule comerciale şi maşini second-hand, a declarat Giorgetti.

Un proiect preliminar văzut de Reuters înainte de decizia cabinetului prevedea o alocare de 300 de milioane de euro, dar guvernul a decis o valoare mai mică.

Măsura se adaugă la cele 800 de milioane de euro pe care Roma le-a alocat în acest an pentru a ajuta la achiziţionarea de vehicule cu emisii reduse.

Înmatriculările de autoturisme în Italia au scăzut cu aproape 33% în luna septembrie, potrivit datelor Ministerului Transporturilor din această lună.

Scăderea este a treia contracţie lunară consecutivă, în condiţiile în care redresarea post-pandemică a fost împiedicată de o penurie globală de aprovizionare cu microcipuri, care îi împinge pe producătorii auto să reducă producţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici