O ţară europeană ar putea redeschide curând şcolile. Experţii recomandă ca elevii din ciclul primar să fie primii întorşi în clase

  • Oamenii de ştiinţă germani recomandă redeschiderea şcolilor. Măsura ar trebui luată cu respectarea regulilor de igienă şi distanţare social.
  • Recomnadarea a fost făcută de Academia Naţională de Ştiinţă, iar cancelarul german, Angela Merkel, a anunţat că va ţine cont de părerea savanţilor.
  • Primii ar trebui să revină la şcoală elevii din ciclul primar.
  • Germania a confirmate până acum aproape 128.000 de cazuri de coronavirus, iar numărul deceselor a depăşit 3.000.
3440 afișări
Imaginea articolului O ţară europeană ar putea redeschide curând şcolile. Experţii recomandă ca elevii din ciclul primar să fie primii întorşi în clase

Sursa: Profimedia

Şcolile şi grădiniţele ar trebui dechise cât mai curând este recomandarea făcută de oamenii de ştiinţă din Germania, de la Academia Naţională de Ştiinţe.

Revenirea în clase trebuie să se facă însă cu respectarea măsurilor de igienă şi asigurarea că vor fi respectate regulile de distanţare socială. De asemenea, redeschiderea şcolilor şi grădiniţelor trebuie să se facă treptat, în funcţie de grupa de vârstă. Ca urmare, primii care ar trebui să reînceapă şcoala ar fi elevii din clasele primare.

Savanţii mai recomandă ca măsură obigatorie în vederea redeschiderii economiei, purtarea măştilor de protecţie în toate mijlacele de transport public. Cancelarul Angela Merkel spune că va ţine cont de toate aceste recomandări săptămâna aceasta, când urmează să discute condiţiile în care ţara poate să iasă din carantină.

Germania este una dintre ţările care a controlat cel mai bine epidemia de coronavirus şi face printre cele mai multe teste, 100.000 pe zi. Numărul cazurilor confirmate se apropie de 128.000, dar cel al deceselor este puţin peste 3.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici