O ţară în întuneric. Peste 200 de milioane de oameni au rămas fără energie electică după o defecţiune la nivel naţional

  • O defecţiune a reţelei electrice naţionale din Pakistan a lăsat 212 milioane de oameni în întuneric sâmbătă seara, au spus oficialii.
  • Aceasta este cea mai gravă oprire a energiei electrice în ţară din 2015, relatează CNN.
3364 afișări
Imaginea articolului O ţară în întuneric. Peste 200 de milioane de oameni au rămas fără energie electică după o defecţiune la nivel naţional

O ţară în întuneric. Peste 200 de milioane de oameni au rămas fără energie electică după o pană de curent la nivel naţional

"Întrerupere la nivel naţional a fost cauzată de o scădere bruscă a frecvenţei în sistemul de transmisie a energiei electrice", a declarat ministrul energiei din Pakistan, Omar Ayub Khan, pe Twitter. El a cerut oamenilor din  ţara să rămână calmi.
 
Într-o declaraţie, Ministerul Energiei a spus că, potrivit unui raport iniţial, a existat o defecţiune la centrala termică Guddu din provincia Sindh din sudul Pakistanului, care a cauzat închiderea centralelor electrice din toată ţara.
 
În Karachi, martorii au raportat că au văzut cozi lungi la benzinării, în timp ce oamenii se grăbeau să cumpere benzină pentru generatoarele de acasă.
 
"Există şiruri lungi în afara pompelor de benzină din oraş. Oamenii aşteaptă ore întregi cu cutii de benzină în mână", a spus Akbar Saifi, un rezident în Karachi.
 
Acum sunt în curs eforturi pentru restabilirea energiei în diferite părţi ale ţării. Zonele mari din Karachi, cel mai mare oraş din Pakistan, încă nu au energie electrică, potrivit informaţiilor partajate de K-Electric, compania care furnizează energie oraşului.
 
Duminică, la 6:44, ora locală, ministrul Energiei, Omar Ayub Khan, a scris pe Twitter că puterea a fost restabilită în părţile majore ale capitalei Islamabad.
 
Defecţiunile de curent nu sunt neobişnuite în Pakistan şi majoritatea spitalelor, aeroporturilor şi altor instituţii importante au propriile generatoare. Mulţi dintre centăţeni au generatoare pe benzină în case.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici