O universitate din Germania oferă premii în bani celor care se abţin de la anumite activităţi

  • O universitate de arte plastice din Germania oferă bani celor care aleg să nu facă nimic
  • Scopul e ca încetarea activităţii respective să aibă un impact pozitiv asupra celorlalţi
  • În total există trei burse în valoare de 1.600 de euro
802 afișări
Imaginea articolului O universitate din Germania oferă premii în bani celor care se abţin de la anumite activităţi

O universitate din Germania oferă premii în bani celor care se abţin de la anumite activităţi

O universitate de arte plastice din Germania oferă burse celor care aleg să nu facă un anumit lucru, dar care să aibă un impact pozitiv asupra celorlalţi, conform The Guardian. În total există trei burse în valoare de 1.600 de euro. Cei care vor să beneficieze de aceşti bani pot depune dosarele în mod anonim până pe 15 septembrie.

Solicitanţii vor trebui să convingă un juriu că zona de „inactivitate activă” pe care şi-au ales-o este impresionantă.
Există un formular de înscriere cu patru întrebări: Ce nu vrei să faci? De cât timp nu vrei să faci acest lucru? De ce este important să nu faci acest lucru? De ce eşti persoana potrivită să nu faci asta?

Ideea din spatele proiectului a apărut în urma unei discuţii despre contradicţia unei societăţi care promovează sustenabilitatea în timp ce evaluează şi succesul. „Acest program de burse nu este o glumă, ci un experiment cu intenţii serioase – cum poţi transforma o societate care se bazează pe realizări?”, a spus Friedrich von Borries, arhitect şi teoretician de design.

Doritorii sunt liberi să stabilească durata inactivităţii lor. Dacă alegi să nu dormi o perioadă de timp, de exemplu, vei ieşi în pierdere decât dacă alegi să nu mergi la cumpărături o lună de zile. Toate aplicaţiile vor face parte dintr-o expoziţie intitulată The School of Inconsequentiality: Towards a Better Life, care va avea loc în luna noiembrie. Întrebarea principală în jurul căreia se învârte proiectul este ,,De la ce anume mă pot abţine atfel încât viaţa mea să aibă mai puţine consecinţe negative asupra vieţii altora?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici