- Home
- Externe
- (28.05.2023, 15:07)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă folosesc inteligenţa artificială pentru a găsi un medicament la bacteria responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice
Oamenii de ştiinţă au găsit un medicament care ar putea combate infecţiile rezistente la antibiotice – şi au făcut-o folosind inteligenţa artificială.
2250 afișări

Folosind un algoritm de învăţare automată, cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi de la Universitatea McMaster din Canada au identificat un nou antibiotic care poate ucide o specie de bacterii responsabilă pentru multe infecţii rezistente la antibiotice.
Compusul se numeşte abaucin şi poate distruge Acinetobacter baumannii, o specie de bacterii care se găseşte adesea în spitale. Ea poate provoca pneumonie, meningită şi alte infecţii grave. Este şi una dintre principalele cauze ale infecţiilor la soldaţii răniţi în Irak şi Afganistan.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O turmă de oi din Grecia a invadat o seră și a mâncat peste 100 de kilograme de canabis. Ce s-a întâmplat apoi cu animalele
-
Ciolacu la asumarea răspunderii pe noile măsuri fiscale: De astăzi, s-a terminat cu dubla măsură / Se va încheia o etapă din istoria României. Astăzi, se termină cu şmecheria
-
Ciolacu: Oprirea risipei bugetare, primul obiectiv când am pornit această reformă fiscală / Premierul spune că „impozitarea cu 70% a sumelor nejustificate nu înseamnă taxarea banilor de la nuntă sau de la botez”.
-
Ciolacu, despre reformele asumate de Guvern: Ca să fie clar - oamenii obişnuiţi nu vor plăti niciun fel de taxe în plus
Cercetătorii au folosit inteligenţa artificială pentru a restrânge mii de compuşi chimici potenţiali la câteva zeci care au fost testaţi în laborator. Ei au antrenat algoritmul să evalueze dacă un compus chimic poate inhiba creşterea bacteriei. Apoi, au folosit algoritmul pentru a analiza un set de compuşi pe care nu îi văzuse înainte şi au selectat 240 de candidaţi pentru a fi testaţi experimental.
Abaucinul s-a dovedit a fi extrem de eficient în a ucide bacteria. Experimentele de laborator au arătat că poate trata răni infectate la şoareci şi poate elimina mostre de A. baumannii provenite de la pacienţi. Abaucinul va trebui să treacă prin mai multe teste înainte de a fi folosit ca medicament, transmite Fox News.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe