Obama a autorizat blocarea unor averi şi restricţii de vize în legătură cu criza din Ucraina

Washingtonul a anunţat joi introducerea unor restricţii în eliberarea unor de vize, sporind presiunea asupra Moscovei, ca răspuns la "încălcarea, în curs, de către Rusia, a integrităţii teritoriale a Ucrainei" şi a deschis calea unor posibile blocări ale unor averi.

268 afișări
Imaginea articolului Obama a autorizat blocarea unor averi şi restricţii de vize în legătură cu criza din Ucraina

Obama a autorizat blocarea unor averi şi restricţii de vize în legătură cu criza din Ucraina (Imagine: Shutterstock)

"Departamentul de Stat introduce astăzi (joi) restricţii în acordarea unor vize unui anumit număr de responsabili şi persoane, reflectând o decizie politică vizând să refuze (acordarea unor) vize celor care sunt responsabili sau complici în ameninţarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Casa Albă nu oferă nicio precizare cu privire la numărul de persoane vizate sau identitatea acestora.

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a semnat un decret care autorizează blocarea averilor "unor indivizi sau entităţi ale căror activităţi subminează procesul democratic şi instituţiile din Ucraina, ameninţând pacea, securitatea, stabilitatea", se arată în comunicat.

Acest decret executiv "este un instrument flexibil care ne va permite să-i sancţionăm pe cei care sunt implicaţi cel mai direct în destabilizarea Ucrainei, inclusiv în intervenţia în Crimeea", se mai arată în comunicat.

Pentagonul a anunţat luni suspendarea "tuturor legăturilor militare" între Washington şi Moscova, în urma intervenţiei ruse în Crimeea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici