Obama "câştigă" decisiv o simulare a alegerilor prezidenţiale.... în Bulgaria

Candidatul democrat la Casa Albă, Barack Obama, a "câştigat" duminică la o diferenţă foarte mare o simulare a "alegerilor prezidenţiale americane", care s-a desfăşurat în localităţile Karlovo şi Bania, din Bulgaria.

8 afișări
Imaginea articolului Obama "câştigă" decisiv o simulare a alegerilor prezidenţiale.... în Bulgaria

Obama "câştigă" decisiv o simulare a alegerilor prezidenţiale.... în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Barack Obama a câştigat în Karlovo, având un avans de circa 20 de puncte, cu 59,4 la sută din voturi, faţă de 40,6 la sută din sufragii acumulate de adversarul său republican John McCain, relatează site-ul Novinite.com.

Candidatul democrat a obţinut în oraşul Bania un avans şi mai mare, acumulând 65,7 la sută din voturi faţă de numai 34,3 la sută pentru John McCain.

Un număr total de 394 de cetăţeni au votat în oraşul Karlovo, în vreme ce în Bania doar 140 de bulgari au participat la "alegeri", a anunţat preşedintele Consiliului local din Karlovo, Toşko Stoev, care a condus în oraş campania pentru John McCain.

Echipa lui Obama a fost condusă de directorul Consiliului de supraveghere al Cramei din Bania, Branimir Botev. Falsele alegeri nu au respectat în totalitate regulile alegerilor generale, cele două echipe de campanie putând să distribuie materiale promoţionale.

Alegerile experimentale au avut loc la iniţiativa ambasadei Statelor Unite din Sofia şi a municipalităţii din oraşul Karlovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici