Obama cere intensificarea securităţii, după descoperirea unor pachete suspecte

Preşedintele american Barack Obama a ordonat serviciilor de informaţii şi agenţiilor din Departamentele de Securitate Internă şi de Justiţie să ia măsuri pentru asigurarea securităţii ţării şi să stabilească dacă pachetele suspecte descoperite fac parte dintr-un complot terorist, relatează CNN.

21 afișări
Imaginea articolului Obama cere intensificarea securităţii, după descoperirea unor pachete suspecte

Obama cere intensificarea securităţii, după descoperirea unor pachete suspecte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimele 24 de ore, oficiali din serviciile de securitate au fost informaţi de o persoană neidentificată că pachetele provenind din Yemen erau destinate unor sinagogi din Chicago, Illinois, potrivit unui jurnalist CNN.

Serviciile de securitate americane au cerut Federaţiei Evreieşti din zona metropolitană a oraşului Chicago să îşi sporească vigilenţa, pentru a depista orice pachet suspect, a declarat o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

"Am fost notificaţi în legătură cu acest lucru azi dimineaţă. Luăm în prezent măsurile de precauţie adecvate şi sfătuim sinagogile locale să facă la fel", a precizat Linda Hasse.

"Mai multe" pachete suspecte au fost descoperite în regiunea Angliei, a anunţat o sursă din serviciile de securitate britanice. Toate au fost trimise de o aceeaşi persoană din Yemen, prin firma de transport UPS, şi urmau să ajungă în Statele Unite, destinaţia fiind descrisă ca "extrem de sensibilă".

Potrivit unui purtător de cuvânt al FedEx, vineri dimineaţă, autorităţile din Emiratele Arabe Unite au confiscat un pachet suspect la un centru de procesare al acestei firme de curierat. Pachetul provenea din Yemen.

"Am blocat toate livrările care provin din Yemen. Compania cooperează în totalitate cu autorităţile în această problemă", a afirmat purtătorul de cuvânt al FedEx, Maury Lane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici