Obama donează 2.300 de dolari pentru datoriile lui Hillary Clinton

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, au donat fiecare, joi, câte 2.300 de dolari lui Hillary Clinton, care a acumulat datorii uriaşe în urma campaniei pentru învestitura partidului.

42 afișări
Imaginea articolului Obama donează 2.300 de dolari pentru datoriile lui Hillary Clinton

Obama donează 2.300 de dolari pentru datoriile lui Hillary Clinton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Senatorul de Illinois va avea prima apariţie electorală publică alături de Hillary Clinton, vineri, la un miting din New Hampshire, informează CNN.

Directorul de comunicare al lui Obama, Robert Gibbs, a declarat că aceeaşi contribuţie financiară individuală, maxima permisă de lege, a fost făcută şi de trezorierul senatorului de Illinois, Penny Pritzker, şi de soţul acesteia.

"(Obama) a scris el însuşi un cec, alături de trezorierul său, astfel că am în buzunar două cecuri pentru Hillary", a declarat Terry McAuliffe, consilier al lui Hillary Clinton.

Gestul candidatului democrat în cursa pentru Casa Albă survine la aproape trei săptămâni după ce Clinton a decis să se retragă din cursa internă.

Obama a cerut, săptămâna aceasta, unui număr de donatori importanţi să o ajute pe senatorul de New York să îşi achite datoriile de 22 de milioane de dolari, din care 12 milioane sunt resurse financiare alocate de familia Clinton.

Cei doi senatori democraţi s-au întâlnit, joi seară, la Washington, cu o serie de donatori importanţi.

Clinton şi Obama încearcă acum, după o cursă internă extinsă pe mai multe luni, să asigure unitatea electoratului democrat pentru a-l învinge pe candidatul republican John McCain în alegerile din noiembrie.

După ce Clinton a anunţat public că îl sprijină pe Obama, ea recomandă susţinătorilor ei să îi urmeze exemplul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici