Obama doreşte retragerea majorităţii militarilor americani din Irak în vara lui 2010

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Barack Obama, s-a pronunţat luni în favoarea retragerii majorităţii militarilor americani din Irak în vara lui 2010, adăugând că vrea menţinerea, pe o perioadă nedeterminată, a unei "forţe reziduale" pentru combaterea al-Qaida.

19 afișări
Imaginea articolului Obama doreşte retragerea majorităţii militarilor americani din Irak în vara lui 2010

Obama doreşte retragerea majorităţii militarilor americani din Irak în vara lui 2010 (Imagine: Mediafax/AFP)

El a promis că nu va încerca să menţină baze militare permanente în Irak dacă va fi ales preşedinte în noiembrie.

"După cum am spus în mai multe rânduri, trebuie să luăm tot atâtea măsuri de precauţie pentru a ne retrage din Irak câte am luat şi când ne-am implicat aici", a explicat el, într-un interviua cordat New York Times.

Obama s-a pronunţat în favoarea unei retrageri "în vara lui 2010, în doi ani, şi la peste şapte ani de la începerea conflictului".

"După această redesfăşurare, o forţă reziduală în Irak ar avea misiuni limitate: să urmărească al-Qaida în Mesopotamia, să protejeze serviciile americane şi, atâta timp cât irakienii vor înregistra progrese politice, să instruiască forţele de securitate irakiene", a adăugat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici