Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite. Ce spune Cameron

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite, a avertizat vineri preşedintele american, Barack Obama, în cursul vizitei la Londra.

2423 afișări
Imaginea articolului Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite. Ce spune Cameron

Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite. Ce spune Cameron

"Este corect să spunem că la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va întâmpla curând pentru că noi ne concentrăm pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeană", a declarat Barack Obama referindu-se la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

"Marea Britanie riscă să ajungă la capătul rândului, nu pentru că nu am avea o relaţie specială, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient să avem un acord pentru acces pe o piaţă mare, în care sunt multe ţări, decât să semnăm acorduri bilaterale mici", a explicat preşedintele SUA.

Barack Obama a reiterat, la Londra, recomandarea adresată Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană, subliniind că în acest mod este consolidată şi "relaţia specială" cu Statele Unite.

"Cred că Marea Britanie consolidează prosperitatea noastră colectivă prin intermediul Uniunii Europene", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul britanic, David Cameron.

"Nu cred că Uniunea Europeană diminuează influenţa britanică în lume. Cred că o amplifică", a adăugat preşedintele american, subliniind că astfel este consolidată şi "relaţia specială" a Marii Britanii cu Statele Unite. "Marea Britanie are o poziţie foarte bună prin contribuţia adusă la conducerea unei Europe puternice", a insistat liderul american.

David Cameron: Relaţia "specială" Marea Britanie-SUA este consolidată de UE

Relaţia "specială" a Marii Britanii cu Statele Unite este consolidată de Uniunea Europeană, a declarat premierul britanic, David Cameron, după întâlnirea cu preşedintele SUA, Barack Obama.

"Relaţia specială a Marii Britanii cu Statele Unite este consolidată de Uniunea Europeană", a afirmat Cameron.

"Uniunea Europeană face Marea Britanie mai mai puternică şi mai bogată", a adăugat şeful Guvernului de la Londra, în contextul referendumului din iunie, pe tema apartenenţei ţării la comunitatea europeană.

"Puterea noastră colectivă şi amploarea acesteia sunt amplificate de apartenenţa la Uniunea Europeană. Apartenenţa Marii Britanii la UE este un instrument puternic pentru atingerea prosperităţii şi securităţii; trebuie să apărăm valorile comune ale ţărilor noastre", a subliniat Cameron.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici