Obama îndeamnă ca Holocaustul să nu se mai repete niciodată

Preşedintele american Barack Obama a marcat marţi 70 de ani de la eliberarea Auschwitzului avertizând în legătură cu o reapariţie a antisemitismului şi îndemnând comunitatea internaţională să acţioneze aşa încât un asemenea genocid "să nu se mai repete niciodată".

255 afișări
Imaginea articolului Obama îndeamnă ca Holocaustul să nu se mai repete niciodată

Obama îndeamnă ca Holocaustul să nu se mai repete niciodată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Promiţând să nu uite niciodată moartea celor şase milioane de evrei şi altor persoane asasinate de către regimul nazist, Obama a îndemnat comunitatea internaţională să acţioneze astfel încât genocidul să nu se mai repete niciodată.

Supravieţuitori ai Holocaustului şi şefi de stat s-au întâlnit marţi în incinta fostului lagăr de exterminare nazist, în Polonia, pentru a comemora 70 de ani de la eliberarea Auschwitzului.

Această comemorare are loc la 20 de zile de la atentatele sângeroase comise în Paris de către jihadişti francezi, la sediul săptămânalului de satiră Charlie Hebdo şi într-un magazin alimentar cu specific evreiesc.

"Recentele atacuri teroriste de la Paris ne amintesc în mod dureros datoria pe care o avem de a condamna şi combate reapariţia antisemitismului sub orice formă, inclusiv prin negarea sau banalizarea Holocaustului", a declarat preşedintele american, citat într-un comunicat.

"Astăzi (marţi), ne adunăm şi ne angajăm faţă de milioanele de persoane asasinate şi faţă de supravieţuitori să facem aşa încât acest lucru să nu se mai repete niciodată", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici