Obama îşi menţine avantajul la nivel naţional şi într-o serie de state cheie

Candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, conduce în intenţiile de vot în mai multe state cheie unde candidatul republican a câştigat în 2004 şi îşi menţine avantajul la nivel naţional, potrivit mai multor sondaje publicate miercuri.

10 afișări
Imaginea articolului Obama îşi menţine avantajul la nivel naţional şi într-o serie de state cheie

Obama îşi menţine avantajul la nivel naţional şi într-o serie de state cheie (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit unui sondaj CNN, Obama conduce în intenţiile de vot în satele Nevada, Carolina de Nord, Ohio şi în Virginia. Toate aceste state au fost adjudecate de George W. Bush în 2004 şi sunt reprezentate de un număr de 53 de mari electori.

Un candidat are nevoie de sprijinul a cel puţin 270 de mari electori pentru a fi ales preşedinte. John Kerry a pierdut scrutinul din 2004 la o diferenţă de 18 mari electori.

McCain este creditat cu victoria în Virginia de Vest, reprezentat de cinci mari alegători, stat adjudecat de Bush în 2004.

Obama este creditat cu un avans cuprins între cinci şi 13 puncte în statul Nevada, între patru şi şapte puncte în statul Carolina de Nord şi Ohio şi între şapte şi 12 puncte în statul Virginia. McCain este creditat cu un avans cuprins între şapte şi 12 puncte în Virginia de vest.

CNN a efectuat sondajul său în rândul alegătorilor înscrişi pe listele electorale şi al celor care şi-au manifestat intenţia de a merge la vot sau care au votat în trecut, din acest motiv rezultatele fiind diferite.

La nivel naţional, toate sondajele atribuie victoria lui Obama. Senatorul de Illinois este creditat cu un avans de şase puncte, potrivit institutului Rasmussen, în raport de 51 la 45 la sută, de zece puncte, conform unui studiu efectuat de Zogby (52 la 42 de procente), şi cu un avantaj cuprins între 5,6 puncte şi nouă puncte de către trei sondaje realizate de institutul Gallup (50 la 45 la sută, 52 la 44 la sută, 51 la 42 de procente).

Obama îl devansează pe McCain, potrivit unui sondaj efectuat de Hotline, cu cinci puncte (47 la 42 la sută) şi cu nouă puncte (54 la 43 la sută), potrivit unui studiu Washington Post/ABC News.

Site-ul independent RealClearPolitics îl creditează pe candidatul democrat cu un avans de şapte puncte, în raport de 49,2 la 42,9 la sută din intenţiile de vot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici