Obama ordonă sporirea numărului de agenţi de la bordul avioanelor până la 1 februarie

Preşedintele american, Barack Obama, a ordonat sporirea numărului de agenţi de securitate la bordul avioanelor până la 1 februarie, pe fondul suspiciunilor că mai mulţi atacatori sinucigaşi s-ar pregăti să acţioneze, potrivit unor oficiali federali, relatează ABC News.

28 afișări
Imaginea articolului Obama ordonă sporirea numărului de agenţi de la bordul avioanelor până la 1 februarie

Obama ordonă sporirea numărului de agenţi de la bordul avioanelor până la 1 februarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii au calificat aceste dispoziţii drept o "cursă contra cronometru", pe fondul suspiciunilor că mai mulţi atacatori sinucigaşi s-ar pregăti să acţioneze, deşi nu există un pericol iminent.

Potrivit unui plan preliminar, oficialii au declarat că actualele efective ale şerifilor aerului, de peste 3.200 de membri, vor fi mobilizate aproape exclusiv la bordul avioanelor americane care efectuează curse în străinătate.

Securitatea zborurilor de mare risc pe rutele interne va fi asigurată de agenţi ai altor agenţii, pregătiţi pentru misiuni de şerifi aerieni imediat după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Această decizie vine în urma atentatului eşuat comis de un nigerian la 25 decembrie, la bordul unui avion care efectua cursa Amsterdam-Detroit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici