Obama, preocupat de implicarea mişcării Hezbollah în conflictul din Siria

Preşedintele Barack Obama şi-a exprimat luni preocupările privind prezenţa Hezbollah în Siria în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Libanului Michel Sleiman, a transmis Casa Albă.

316 afișări
Imaginea articolului Obama, preocupat de implicarea mişcării Hezbollah în conflictul din Siria

Barack Obama este preocupat de implicarea mişcării Hezbollah în conflictul din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această convorbire a avut loc după asaltul din cursul weekend-ului al forţelor regimului sirian, ajutate de Hezbollahul libanez, asupra oraşului Qousseir, aflat în apropiere de frontiera cu Liban.

"Preşedintele Obama a subliniat temerile sale în ceea ce priveşte rolul sporit al Hezbollah în Siria, care luptă pentru a susţine regimul Assad, ceea ce este împotriva politicilor guvernului libanez", a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Liderul american a asigurat de asemenea Libanul de "susţinerea" sa, conform acestui comunicat, subliniind "recunoştinţa faţă de preşedintele Sleiman şi poporul libanez pentru că au menţinut frontierele deschise şi adăpostesc refugiaţii veniţi din Siria".

Cei doi lideri au vorbit despre riscurile extinderii conflictului în această ţară, vecină cu Siria, şi au fost "de acord" asupra faptului că Libanul, în conformitate cu atitudinea sa de până în prezent, va rămâne în afara conflictului "evitând acţiunile care angajează poporul libanez".

Hezbollah, aflat în prima linie a luptelor alături de armata siriană la Qousseir, înfrunta luni insurgenţii din acest oraş strategic din vestul Siriei după ce a pierdut cel puţin 28 de luptători.

Anterior în cursul zilei de luni, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Patrick Ventrell, a condamnat de asemenea atacul de la Qousseir şi "intervenţia directă a Hezbollah (...) ai cărui membri joacă un rol semnificativ în ofensiva regimului" preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici