Obama reia ofensiva la adresa lui Romney după dezbaterea ratată de la Denver

Preşedintele american în exerciţiu, Barack Obama, s-a lansat joi într-o ofensivă la adresa contracandidatului său republican Mitt Romney, acuzându-l că a minţit în dezbaterea televizată desfăşurată cu o seară înainte, la Denver.

140 afișări
Imaginea articolului Obama reia ofensiva la adresa lui Romney după dezbaterea ratată de la Denver

Obama reia ofensiva la adresa lui Romney după dezbaterea ratată de la Denver

"Dacă vrei să fii preşedinte, trebuie să le spui adevărul americanilor", a declarat Obama într-unul dintre cele două discursuri susţinute la Madison (Wisconsin, nord) şi Denver (Colorado, vest), oraşul în care s-a desfăşurat miercuri seară prima dezbatere prezidenţială, în vederea alegerilor de la 6 noiembrie.

"Când am urcat pe scenă, l-am întâlnit pe acest individ foarte în formă care pretindea că este Mitt Romney. Dar nu putea fi Mitt Romney!", a spus Obama.

"Omul care era pe scenă nu îşi asumă responsabilitatea a ceea ce adevăratul Romney spune de un an", a adăugat el.

Energia de care a dat dovadă Obama joi contrastează puternic cu prestaţia sa din seara zilei de miercuri, care a fost catalogată drept "mediocră" de cotidianul Politico.

Unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai lui Barack Obama, David Plouffe, a promis, la rândul său, că în perioada următoare campania democrată se va ajusta având în vedere "lipsa de onestitate" a lui Mitt Romney, pe care l-a acuzat că a minţit respingând ideea potrivit căreia clasa de mijloc va plăti în cele din urmă pentru reducerea impozitelor pentru societăţi şi pentru cei mai înstăriţi.

În acest timp, echipa lui Romney s-a arătat mulţumită de prestaţia pe care candidatul republican a avut-o miercuri seară, dar a recunoscut că este nevoie de mai mult pentru a modifica tendinţele din sondaje.

La rândul său, Barack Obama va merge vineri într-un turneu în Virginia (est) şi Ohio (centru), state care ar putea decide rezultatul votului de la 6 noiembrie şi în care acesta se bucura de un avans în sondaje, înaintea primei dezbateri prezidenţiale.

Alte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute pentru 16 şi 22 octombrie. De asemenea, vicepreşedintele Joe Biden se va confrunta cu Paul Ryan, coechipierul lui Mitt Romney, la 11 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici