Obama salută victoria unioniştilor scoţieni şi exerciţiul democratic

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a salutat vineri victoria taberei care s-a opus independenţei Scoţiei şi modul în care locuitorii acestei regiuni au desfăşurat "integral şi dinamic" acest exerciţiu democratic.

134 afișări
Imaginea articolului Obama salută victoria unioniştilor scoţieni şi exerciţiul democratic

Obama salută victoria unioniştilor scoţieni şi exerciţiul democratic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prin dezbateri şi discuţii aprinse, dar paşnice, ei au amintit lumii contribuţiile enorme ale Scoţiei la Regatul Unit şi lume şi s-au exprimat în favoarea menţinerii Scoţiei în Regatul Unit", a declarat Obama, citat într-un comunicat.

"Noi nu avem alt aliat mai apropiat ca Regatul Unit şi intenţionăm să ne continuăm relaţia puternică şi specială cu toţi locuitorii Marii Britanii şi Irlandei de Nord, într-o perioadă în care răspundem provocărilor cu care lumea se confruntă", a continuat preşedintele american.

După mai multe săptămâni de suspans intens, tabăra "nu" a obţinut victoria în referendum, cu 55,3% din voturile exprimate la 44,7%.

Obama şi-a exprimat, într-un mesaj postat pe Twitter cu o zi înainte de referendum, dorinţa ca Regatul Unit să rămână "puternic, robust şi unit".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici