Obama se întoarce la Casa Albă

Fostul preşedinte Barack Obama se va întoarce marţi la Casa Albă pentru prima dată de când şi-a încheiat cel de-al doilea mandat în 2017. Acesta vine pentru a prezenta beneficiile legii sale de sănătate şi pentru a oferi sprijin preşedintelui actual, care este prietenul şi fostul său vicepreşedinte, Joe Biden.

16631 afișări
Imaginea articolului Obama se întoarce la Casa Albă

Sursa Foto- Facebook, Barack Obama

Fostul preşedinte Barack Obama se va întoarce marţi la Casa Albă, pentru prima dată de când şi-a încheiat cel de-al doilea mandat în 2017. Acesta vine pentru a prezenta beneficiile legii sale de sănătate şi pentru a oferi sprijin preşedintelui actual, care este prietenul  şi fostul său vicepreşedinte, Joe Biden. 

Obama rămâne o figură populară în cadrul Partidului Democrat  în timp ce Biden se confruntă cu cote scăzute de popularitate din cauza revenirii talibanilor la conducerea Afganistanului, inflaţiei ridicate şi pandemiei de COVID-19.

Drept urmare, democraţii se confruntă cu riscul de a pierde controlul unei camere sau chiar asupra ambelor camere ale Congresului în noiembrie, ceea ce ar opri agenda legislativă a lui Biden, transmite Reuters

Administraţia Biden va dezvălui marţi o măsură pentru a remedia un element din Legea Serviciilor Medicale Accesibile, sau Obamacare. 

Concentrarea asupra asigurărilor medicale i-a ajutat pe democraţi din punct de vedere politic în trecut. Obamacare a fost cea mai importantă realizare legislativă a fostului preşedinte, iar republicanii au încercat în mod repetat  să o abroge fără succes. 

Obama şi Biden s-au împrietenit în timpul mandatului său, întâlnindu-se săptămânal la prânz. Familiile lor au devenit apropiate şi Obama a vorbit la înmormântarea fiului lui Biden, Beau.

"Cei doi vor lua prânzul marţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.

„Sunt prieteni adevăraţi, nu doar prieteni de la Washington, aşa că sunt sigur că vor vorbi despre evenimentele din lume, precum şi despre familiile şi vieţile lor personale”, a spus Psaki reporterilor luni.

Casa Albă a declarat că modificarea propusă a legii privind îngrijirea la preţuri accesibile ar economisi sute de dolari pe lună pentru sute de mii de familii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici