Obama se pregăteşte să trimită câteva sute de instructori militari suplimentari în Irak

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, se pregăteşte să trimită câteva sute de instructori militari suplimentari într-un fief al grupării Stat Islamic, la nord-vest de Bagdad, pentru a ajuta la înlăturarea extremiştilor sunniţi din provincia Anbar, au declarat marţi oficiali americani.

118 afișări
Imaginea articolului Obama se pregăteşte să trimită câteva sute de instructori militari suplimentari în Irak

Obama se pregăteşte să trimită câteva sute de instructori militari suplimentari în Irak (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Oficialii de la Pentagon întocmesc planul care prevede trimiterea a 500 de militari americani pentru a ajuta forţele irakiene să se pregătească pentru lupta împotriva grupării Stat Islamic în această provincie importantă, potrivit unor oficiali citaţi de Wall Street Journal în ediţia electronică.

În prezent, aproximativ 3.080 de soldaţi americani se află în Irak, au declarat oficiali de la Pentagon. După ce va fi aprobată de Casa Albă, noua suplimentare va reprezenta cel mai recent efort al Pentagonului în vederea consolidării misiunii de instruire a trupelor irakiene, care încă nu a adus rezultate semnificative pe teren.

Efectivele americane din Irak au fost suplimentate ultima dată în noiembrie, când Obama a trimis alţi 1.500 de militari în această ţară.

Noul plan intervine după reevaluarea strategiei lui Obama împotriva grupării Stat Islamic, care a fost criticată în special după ce jihadiştii au preluat controlul asupra capitalei provinciei Anbar, Ramadi, luna trecută.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici