Obama şi-a exprimat dezgustul faţă de adoptarea unor măsuri antisemite la Doneţk

Preşedintele american Barack Obama şi-a exprimat, vineri, "dezgustul" faţă de adoptarea unor măsuri antiseminte de către activişti proruşi, la Doneţk, a anunţat consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, Susan Rice.

376 afișări
Imaginea articolului Obama şi-a exprimat dezgustul faţă de adoptarea unor măsuri antisemite la Doneţk

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Activiştii proruşi din regiunea ucraineană Doneţk i-au obligat pe evreii cu vârsta de peste 16 ani să se înregistreze la sediul administraţei locale până pe 3 mai. Pentru această procedură, evreii sunt trebuie să achite o taxă de 50 de dolari (aproximativ 36 de euro) şi să prezinte documente privind religia lor, componenţa familiei şi bunurile pe care le deţin.

"Dacă evreii refuză să se înregistreze, atunci cetaţenia lor va fi retrasă, bunurile vor fi confiscate, iar ei înşişi vor fi deportaţi", menţionează activiştii, care la 7 aprilie au proclamat "Republica de la Doneţk" şi au ocupat instituţiile regionale.

"Preşedintele (american) şi-a exprimat dezgustul" faţă de această situaţie, a declarat Susan Rice, care a apreciat că astfel de măsuri "nu-şi au locul în secolul XXI".

Anterior, secretarul de Stat american, John Kerry, a apreciat că aceste măsuri antisemite sunt "intolerabile şi groteşti".

"Acest lucru este mai mult decât inacceptabil şi intolerabil. Este grotesc", a afirmat Kerry, în cadrul unei conferinţe, după acordul la care s-a ajuns, joi, în timpul reuniunii de la Geneva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici