Obama şi McCain îşi suspendă atacurile electorale pentru ceremonia de la Ground Zero

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Barack Obama şi John McCain, vor înceta, în cursul zilei de joi, atacurile electorale tot mai acerbe şi se vor reculege în zona Ground Zero din New York în cadrul unei ceremonii de comemorare a atentatelor de la 11 septembrie, relatează AFP.

10 afișări
Imaginea articolului Obama şi McCain îşi suspendă atacurile electorale pentru ceremonia de la Ground Zero

Obama şi McCain îşi suspendă atacurile electorale pentru ceremonia de la Ground Zero (Imagine: Mediafax/AFP)

Ora la care vor sosi cei doi candidaţi în zona Ground Zero nu fusese comunicată, miercuri, nici de către municipalitate, nici de purtătorii de cuvânt ai celor două tabere politice.

Ca în fiecare an, începând cu 2002, o ceremonie oficială va avea loc de la ora 08.40 (15.40, ora României) în prezenţa primarului Michael Bloomberg, a lui Rudolph Giuliani, fostul primar al metropolei americane, a guvernatorului statului New York, David Paterson, şi a familiilor victimelor.

Participanţii vor păstra un prim moment de reculegere la ora 08.46 (15.46, ora României), ora la care primul avion s-a izbit de turnul nordic al complexului World Trade Center, urmat de un altul la 09.03 (16.03, ora României), când cel de-al doilea avion s-a lovit de turnul sudic.

În prima parte a dimineţii, vor fi citite numele celor 3.000 de victime, după care vor fi păstrate alte două momente de reculegere care corespund momentelor în care cele două turnuri s-au prăbuşit.

Cei doi candidaţi nu vor asista însă la această parte a ceremoniei, ei urmând să sosească la New York în după-amiaza zilei de joi.

Autorităţile au adoptat măsuri speciale de securitate, mult mai severe decât în anii precedenţi.

Obama şi McCain vor traversa în linişte zona Ground Zero. "Nu va avea loc nici un discurs", a declarat Linda Douglass, un purtător de cuvânt al taberei democrate. "Politica este lăsată deoparte în astfel de momente. Senatorul Obama şi-a suspendat activitatea de campanie pentru întreaga zi", a adăugat acesta.

După ceremoniile comemorative, cei doi candidaţi vor participa separat, joi seară, la un forum de acţiune civică moderat de redactorul-şef al publicaţiei Time, Richard Stengel, şi de de coaliţia Service Nation.

Barack Obama le va vorbi participanţilor, fiind al doilea pe lista oratorilor după tragerea la sorţi, a declarat Douglass. "Le va cere tinerilor să îşi dedice un moment din viaţă serviciului public, unei cauze care îi depăşeşte", a adăugat ea. "Şi cred că va răspunde criticilor republicane privind angajamentul său comunitar din tinereţe", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici