Obama: SUA sunt "una dintre cele mai mari ţări musulmane" din lume

Statele Unite sunt "una dintre cele mai mari ţări musulmane de pe planetă", a declarat marţi pentru postul de televiziune francez Canal+ preşedintele american Barack Obama, care urmează să rostească joi, la Cairo, un discurs de reconciliere cu lumea musulmană.

24 afișări
Imaginea articolului Obama: SUA sunt "una dintre cele mai mari ţări musulmane" din lume

Obama: SUA sunt "una dintre cele mai mari ţări musulmane" din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Statele Unite şi lumea occidentală trebuie să înveţe pentru a cunoaşte mai bine islamul; de altfel, dacă se ia în considerare numărul cetăţenilor americani musulmani, vedem că Statele Unite sunt una dintre cele mai mari ţări musulmane de pe planetă", a precizat el.

"Ceea ce încerc să fac este să creăm un dialog mai eficient pentru ca lumea musulmană să poată înţelege mai bine felul în care Statele Unite, dar şi, în general, lumea occidentală, percep anumite probleme dificile, precum terorismul sau democraţia", a adăugat el.

După o etapă în Arabia Saudită, preşedintele american îşi va onora joi, la Cairo, una dintre promisiunile din campanie şi va pronunţa un discurs destinat lumii musulmane.

"Oricare ar fi confesiunea acestora, cei care construiesc, nu cei care distrug, lasă în urma lor o moştenire durabilă", a precizat el.

"Cred că în prezent există un adevărat conflict între cei care susţin că islamul este ireconciliabil cu viaţa modernă şi cei care cred contrariul că islamul a ştiut mereu să evolueze în acelaşi timp cu progresul", a menţionat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici