Obama va anula interdicţia de intrare pe teritoriul SUA pentru purtătorii virusului HIV

Statele Unite vor adopta luni ultimele dispoziţii pentru a anula interdicţia aplicată purtătorilor virusului HIV de a intra pe teritoriul american, iar libertatea de circulaţie va fi reinstaurată la începutul lui 2010, a anunţat vineri preşedintele american, Barack Obama.

26 afișări
Imaginea articolului Obama va anula interdicţia de intrare pe teritoriul SUA pentru purtătorii virusului HIV

Obama va anula interdicţia de intrare pe teritoriul SUA pentru purtătorii virusului HIV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În urmă cu 22 de ani, printr-o decizie bazată mai degrabă pe teamă decât pe fapte, Statele Unite au instaurat o interdicţie de intrare pe teritoriul lor pentru cei care erau purtători ai virusului SIDA. Vorbim despre dispariţia stigmatului pe care îl reprezintă această boală, dar acest lucru nu ne-a împiedicat să îi tratăm ca pe o ameninţare pe cei care trăiesc cu ea şi care ne vizitează", a declarat Obama.

El a subliniat că numai zece ţări din lume mai aplică o asemenea reglementare şi că Statele Unite se numără printre ele.

"Dacă vrem să fim vârful de lance în combaterea SIDA în lume, trebuie să ne comportăm ca atare. De aceea, administraţia mea va publica luni o ultimă reglementare care va suprima interdicţia de intrare, ce va intra în vigoare după Anul Nou", a declarat el.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii cu ocazia promulgării unei legi privind măsurile de ajutor pentru bolnavii de SIDA, al cărei scop este garantarea unui tratament în special celor săraci. Textul a fost adoptat de Congres în octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici