Obama vrea să discute cu Rusia despre reducerea arsenalului nuclear

Preşedintele american Barack Obama va relua discuţiile cu Rusia privind reducerea arsenalului nuclear al fiecăruia dintre cele două state cu 80 la sută, a href="http://www.foxnews.com/story/0,2933,487631,00.html" target="http://www.foxnews.com/story/0,2933,487631,00.html">relatează Fox News.

14 afișări
Imaginea articolului Obama vrea să discute cu Rusia despre reducerea arsenalului nuclear

Obama vrea să discute cu Rusia despre reducerea arsenalului nuclear (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Times, tratatul prevede reducerea numărului de focoase nucleare la 1.000 pentru fiecare ţară. O parte importantă a iniţiativei este revizuirea planului administraţiei George W. Bush de a instala un scut antirachetă în estul Europei, contestat de Moscova.

Obama va înfiinţa la Casa Albă un birou care să monitorizeze negocierile, condus de Gary Samore, negociator pe această temă în administraţia Clinton. Dicuţiile vor fi conduse de secretarul de Stat, Hillary Clinton.

Obama nu a luat încă o decizie finală în privinţa scutului antirachetă, dar amânarea instalării elementelor sale în Polonia şi Cehia înlătură un mare obstacol în calea cooperării Rusiei pentru reducerea arsenalului nuclear.

Un eventual acord va face presiuni şi asupra Marii Britanii şi a altor puteri nucleare, pentru a-şi reduce arsenalul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici