Obiceiuri nesănătoase şi o familie predispusă la diabet şi boli cardiace. Ce s-a întâmplat cu Kim Jong-un?

  • Dictatorul nord coreean provine dintr-o familie cu un istoric medical care îl face vulnerabil în faţa coronavirus
  • Bunicul şi tatăl său au murit în urma unor atacuri de cord, iar tatăl suferea şi de diabet. Kim Jong-un are şi obiceiuri mai puţin sănătoase, fumează patru pachete de ţigări pe zi, mănâncă foarte multă brânză elveţiană şi bea vin
  • Liderul suprem de la Phenian nu a mai fost văzut în public de ceva timp, iar presa internaţională speculează că acesta ar fi murit sau ar fi în comă
12353 afișări
Imaginea articolului Obiceiuri nesănătoase şi o familie predispusă la diabet şi boli cardiace. Ce s-a întâmplat cu Kim Jong-un?

Sursa foto: Profimedia

În plină pandemie de coronavirus, un dictator a dispărut. Kim Jong-un nu a mai fost văzut în public de ceva timp. Speculaţiile au început să apară imediat ce acesta, în mod total atipic pentru un lider nord-coreean, a lipsit, pe 15 aprilie, de la ceremoniile tradiţionale care marchează ziua bunicului său, Kim Ir-sen, fondatorul statului Coreea de Nord, o sărbătoare care este respectată cu sfinţenie de orice nord-coreean.

Serviciile Secrete din toată lumea încearcă acum să dea de urma lui. Presa locală nu suflă o vorbă despre starea dictatorului, în timp ce în presa internaţională zvonurile sunt că acesta a murit sau este în stare vegetativă după ce a suferit un atac de cord.

La 36 de ani, Kim Jong-un este supraponderal. Cântăreşte cât un luptător de sumo de talie medie, aproximativ 130 de kilograme la un 1,67 m înălţime. Fumează ca un furnal, aproximativ patru pachete de ţigări pe zi şi provine dintr-o familie cu un lung istoric de boli cardiace şi diabet.

Obiceiurile alimentare ale dictatorului de la Phenian alimentează la rândul lor speculaţiile. Este îndrăgostit de brânzeturi, mai ales de celebra bânză elveţiană Emmental, o dependenţă pe care a căpătat-o în anii de studenţie pe care şi i-a petrecut în Ţara Cantoanelor. Acum 6 ani, a dispărut câteva luni de pe scena publică, după ce la un eveniment public a fost văzut şchiopătând pentru că luase foarte mult în greutate.

La consumul de brânzeturi se mai adaugă şi o pasiune crescută pentru vinuri. Un raport ONU arată că, tot acum şase ani, bugetul pe care liderul suprem nord-corean îl cheltuia pe licori scumpe era de 30 de milioane de dolari.

În Coreea de Nord există credinţa că este mai bine să fii gras decât slab, în opoziţie cu ce cred sud-coreenii, iar Kim Jong-un, scrie presa, vrea să fie la fel de “rotund”, precum bunicul său, Kim Ir-ser, considerat preşedintele etern de nord-coreeni.

În 2012, presa scria că dictatorul s-a îngrăşat atât de mult, încât a făcut un chist la una dintre glezne, care a fost nevoie să fie îndepărtat chirurgical.

Isotricul medical al familiei dă şi el de gândit. Atât tatăl lui Kim Jong-un, Kim Jong-il, cât şi bunicul, Kim Ir-sen au murit în urma unor atacuri de cord.

Tatăl lui Kim Jong-un fuma, la rândul lui, foarte mult şi era diabetic. Şi el avea o pasiune pentru băuturile fine. În timpul celor 17 pe care i-a petrecut la putere, Coreea de Nord a fost adesea cel mai mare importator al celebrei mărci de cognac Hennessy Paradis. Dictatorul îşi trimitea, de asemenea, consilierii la Beijing ca să îi cumpere Big Mac de la McDonald’s.

Viaţa mai puţin cumpătată a făcut ca în 2008, Kim Jong-il să sufere un accident vascular celebral şi cu greu a fost salvat de medici francezi şi chinezi. Trei ani mai târziu a murit în urma unui atac de cord, deşi, şi în cazul său au existat speculaţii că ar fi murit mult mai devreme din cauza speculaţiilor legate de diabet.

Din istoricul medical al familiei, nu lipsesc nici bolile misterioase. Timp de 50 de ani, cât a fost la putere, bunicul Kim Ir-sen a fost fotografiat, în vizitele în străinătate, cu o tumoră de mărimea unei mingi de tenis pe gât, dar care, în Coreea de Nord, era ascunsă cu grijă de presă din fotografiile oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici