Obiect furat dintr-o biserică din Marea Britanie, descoperit la un târg de antichităţi din România

Un pupitru având în partea sus un vultur cu aripile deschise, furat în septembrie dintr-o biserică din Wiltshire, în sudul Marii Britanii, a fost descoperit la un târg de antichităţi din România.

607 afișări
Imaginea articolului Obiect furat dintr-o biserică din Marea Britanie, descoperit la un târg de antichităţi din România

Obiect furat dintr-o biserică din Marea Britanie, descoperit la un târg de antichităţi din România (Imagine: www.bbc.co.uk)

Pupitrul, înalt de 1,2 metri şi a cărui valoare este estimată la 2.000 de lire sterline (2.400 de euro), a fost identificat graţie unei plăci gravate cu numele bisericii. Obiectul a fost văzut în România de un bărbat care a contactat poliţia din Wiltshire după ce a căutat informaţii despre el pe Internet şi a constatat că fusese furat, relatează BBC News Online.

Poliţistul Steve Harvey, care a primit e-mailul din România, a declarat că a fost luat prin surprindere şi a crezut iniţial că este o înşelătorie.

"Dar avea un număr de mobil. Aşa că am sunat persoana (respectivă), care nu vorbea foarte bine engleză, şi mi-a spus că a văzut acest obiect neobişnuit într-un sat din România, iar când s-a uitat la el, a observat plăcuţa pe care era gravat Ashton Keynes. A căutat pe Internet informaţii şi până la urmă mi-a trimis un e-mail", a declarat el, adăugând că în prezent colaborează cu Interpol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici