„Ochii pe mine!”. Ce se alege de America. S-au anunţat temele pentru dezbaterea Trump-Biden din 22 octombrie. Iulian Chifu, analist politică externă: „Suntem în faza finală. Vom avea cărţi care nu s-au jucat până acum!”

  • Donald Trump a refuzat să participe la dezbaterea de pe 15 octombrie, atâta vreme cât ea se ţine online. Însă, dezbaterea finală, de pe 22 octombrie va avea loc la Universitatea Belmont din Nashville.
  • Jurnalista Sorina Matei a anunţat vineri seara în emisiunea „Ochii pe mine!” că au fost făcute publice temele ultimei dezbateri dintre Trump şi Biden, înainte de alegerile din 3 noimebrie.
  • Iulian Chifu, analist politică externă:” Suntem la sfârşit de campanie. Se joacă cele mai dure atacuri. Fiecare luptă să-şi păstreze voturile sale, să-şi lărgească paleta, nu neaparat să ia unul voturile celuilalt.”
1201 afișări

”Ochii pe mine!” cu Vlad Craioveanu. Invitaţi vineri seara în studioul Aleph News, analistul politic Iulian Chifu şi jurnalistul Ştefan Ionescu.

Dacă şi tu eşti interesat ce se alege de America, invitaţii lui Vlad Craioveanu întorc pe toate părţile alegerile din 3 noiembrie pentru preşedinţia SUA.

Donald Trump şi Joe Biden au înlocuit cea de-a doua dezbatere cu un dialog cu votanţii. Îţi vom spune cum a arătat lupta pentru Biroul Oval, difuzată, în paralel, pe două posturi tv, NBC şi ABC.

Şi-a schimbat Donald Trump vizunea după experienţa COVID-19? Care sunt aşii din mânecă ai celor doi candidaţi, dar şi abordările care vor face diferenţa pentru americanul de rând?

America cu Trump sau America cu Biden? Rămâne de văzut cum se vor arunca zarurile la Casa Albă şi ce se va alege de visul american!

Iulian Chifu: Ambii pierd din faptul că nu a existat dezbaterea ca atare

Analistul de politică externă Iulian Chifu face o radiografie a Americii înainte de alegeri. Invitatul lui Vlad Craioveanu îţi explică şi ce înseamnă pentru ambii candidaţi antrenaţi în cursa pentru şefia Casei Albe faptul că cea de-a doua dezbatere – care urma să aibă loc la scurt timp după infectarea preşedintelui Trump – a fost anulată.

„Fiecare s-a adresat în mare măsură propriului public. Joe Biden a putut să capteze. Ratingurile apărute arată un avantaj pentru Biden. Din punct de vedere al pariurilor, al audienţelor, ambii pierd din faptul că nu a existat dezbaterea ca atare. Au fost nuanţări, au fost reafirmari, fiecare a transmis mesajul electoratului lor.”

Iulian Chifu, despre ambiguitatea contructivă a lui Biden

Analistul de politică externă îţi spune pe ce mizează Donald Trump şi de ce se teme Joe Biden să nu greşească.

„Donald Trump a ales să mizeze pe publicul său. În cazul lui Joe Biden, el fiind inainte în sondaje teama lui este să nu greşească. Joe Biden a preferat să lase ambiguitatea constructivă în aşa fel incat sa nu piardă nicio categorie de votanţi”, conchide profesorul Iulian Chifu.

COVID-19, mărirea sau decăderea lui Donald Trump?

Subiectul coronavirusului şi, ulterior, al infectării lui Donald Trump reprezintă temele principală ale dezbaterilor. Covidul este un subiect despre care profesorul Iulian Chifu susţine că îl avantajează mult pe Joe Biden.

„Enorm de mult îl ajută pe Joe Biden tema covidului si felul in care o tratează. A început să crească numărul de cazuri. Pe cetăţean îl interesează această tema.”

Un Donald Trump ca la 20 de ani

Cât despre  tratamentul cu anticorpi aplicat de medicii americani lui Donald Trump, acesta pare să-i fi dat şi mai multă energie actualului preşedinte al SUA care a afirmat că se simte ca la 20 de ani.

„În cocktail-ul cu anticorpi al lui Donald Trump este un tratament cu steroizi. Un tratament care îi dă energie. Eu cred ca tratamentul lui Trump oferă foarte multa energie.”

Reamintim declaraţia făcută de Donald Trump pe scena de campanie în statul Florida, după infectarea cu viruslui SARS-COV-2.  „Pot să merg în mulţimea asta, să îmbrăţişez pe toată lumea, să îmbrăţişează bărbaţi şi femei magnifice”.

Trump, un „Bad boy” al Americii!

Bătălia pentru America se joacă dur, mai ales că suntem la sfârşit de campanie. Pe 3 noiembrie vom afla ce se alege de America. Cum este văzut de poporul american Donald Trump, omul care ocupă cam tot spaţiul public?

„Trump este considerat un Bad Boy. Publicul american a acceptat această componentă a sa. (...) Suntem la sfârşit de campanie. Se joacă cele mai dure atacuri. Interviul lui Trump a avut întotdeauna ţintă. Joe Biden a vorbit de programul lui. Fiecare luptă să-şi păstreze voturile sale, să-şi lărgească paleta, nu neaparat să ia unul voturile celuilalt”, susţine Iulian Chifu.

„În 2016 au fost scandalurile sexuale…Nu s-a întâmplat nimic. Toti susţinătorii sunt în continuare alături de Trump. Indiferent de ce ar face, oamenii sunt acolo pentru el. Trump nu a învăţat nimic din ceea ce i s-a întâmplat. Nu o să se schimbe niciodată”, completează jurnalistul Ştefan Ionescu.

S-au anunţat temele pentru dezbaterea din 22 octombrie

Într-o intervenţie telefonică, jurnalista Sorina Matei a  venit cu o informaţie de breaking news şi anume: Comisia Prezidenţială de Dezbateri a anunţat temele pentru ultima confruntare Trump-Biden. Covidul – lupta cu pandemia, schimbările climatice, securitatea naţională, familia americană, leadership-ul se numără printre temele pe care cei doi contracandidaţi le vor adorda.

Reamintim că cea de-a treia dezbatere prezidenţială este programată pe 22 octombrie, la Universitatea Belmont din Nashville. Corespondentul NBC News de la Casa Albă, Kristen Welker, va modera această dezbatere.

Continuă bătălia pentru Casa Albă? Meciul s-a jucat sau rămâne deschis oricărui scor?

„Cred că suntem în faza finală. Vom avea cărţi care nu s-au jucat până acum”, conchide profesorul Iulia Chifu.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici