Oficial al Emiratelor Arabe Unite, în criza diplomatică din Golf: Izolarea Qatarului ar putea dura ani întregi

Un oficial al Emiratelor Arabe Unite (EAU) a declarat luni că izolarea Qatarului ar putea continua ”ani întregi” în cazul în care statul qatarez nu-şi va schimba cursul în politica sa de susţinere a extremiştilor şi grupărilor islamiste, informează Reuters.

819 afișări
Imaginea articolului Oficial al Emiratelor Arabe Unite, în criza diplomatică din Golf: Izolarea Qatarului ar putea dura ani întregi

Oficial al Emiratelor Arabe Unite, în criza diplomatică din Golf: Izolarea Qatarului ar putea dura ani întregi

Anwar Gargash, ministerul pentru Afaceri Externe al EAU, a declarat la Paris că statele arabe vor efectua o listă de doleanţe pe care Qatarul va trebui să le îndeplinească în următoarele zile.

”Medierea statului kuwait va fi extrem de folositoare. Qatarul va realiza că acest nou statut de izolarea ar putea dura ani întregi”, a declarat oficial qatarez.

”Dacă doresc să fie izolaţi din cauza perspectivelor lor pervertite asupra rolului lor politic atunci trebuie lăsaţi să fie izolaţi”, a adăugat acesta, care a solicitat de asemena Turciei, ce susţine Qatarul, să-şi păstreze echilibrul în cadrul acestei crize.

La 5 iunie, Arabia Saudită, Egipt, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Yemen şi Libia au decis să înceteze legăturile diplomatice cu Qatarul, acuzând acest stat de destabilizarea regiunii prin sprijinirea unor reţele teroriste precum Stat Islamic şi Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici