Oficial american: Departamentul de Justiţie nu va primi săptămâna viitoare raportul lui Mueller

Raportul procurorului special Robert Mueller, privind ingerinţele Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016, nu va fi trimis săptămâna viitoare, a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Justiţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

167 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Departamentul de Justiţie nu va primi săptămâna viitoare raportul lui Mueller

Oficial american: Departamentul de Justiţie nu va primi săptămâna viitoare raportul lui Mueller

"Orice zvon privind trimiterea raportului procurorului special Robert Mueller către Departamentul de Justiţie săptămâna viitoare este incorect", a declarat oficialul, care a vorbit în condiţii de anonimitate.

Postul CNN a relatat miercuri că Departamentul de Justiţie ar putea anunţa săptămâna viitoare că a primit raportul lui Robert Mueller, care va fi analizat de noul procuror general William Barr.

Speculaţiile privind trimiterea raportului lui Mueller au fost însoţite de întrebări dacă acesta va fi publicat complet.

Democraţii cer publicarea întregului raport, însă liderul de la Casa Albă a informat că William Barr va decide ce informaţii din raportul anchetei coordonate de Robert Mueller.

Barr a fost nominalizat de Trump şi a preluat săptămâna trecută funcţia de procuror general al SUA şi secretar al Departamentului Justiţiei.

Biroul Federal pentru Investigaţii (FBI), Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor anchetează cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi presupuse contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Cel puţin trei membri ai fostei echipe de campanie electorală a preşedintelui Donald Trump - Paul Manafort, Rick Gates, George Papadopolous - au fost inculpaţi în investigaţia din SUA privind ingerinţele Rusiei.

Administraţia de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidenţiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, preşedintele american Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia şi a catalogat investigaţia drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici