Oficial american: forţele ruseşti „intensifică bombardamentele" asupra marilor oraşe ucrainene

Forţele ruseşti „sporesc bombardamentele" asupra marilor oraşe ucrainene, afirmă un înalt oficial american din domeniul apărării.

605 afișări
Imaginea articolului Oficial american: forţele ruseşti „intensifică bombardamentele" asupra marilor oraşe ucrainene

Forţele ruseşti „intensifică bombardamentele" asupra marilor oraşe ucrainene, printre care Harkov, Kiev şi Cernihiv, precum şi asupra oraşelor Mykolaiv şi Mariupol din sud, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării, citat de CNN.

„Am observat o creştere a ceea ce numim focuri cu rază lungă de acţiune, bombardamente, atacuri cu rachete, artilerie şi estimăm că lovesc ţinte civile, infrastructură, zone rezidenţiale", a declarat oficialul.

Nu este „clar" dacă ruşii lovesc ţinte civile în mod deliberat sau dacă acestea sunt „rezultatul impreciziei", dar „în mod clar se întâmplă", a spus oficialul.

„Se întâmplă într-un ritm şi la o scară mai mare, ceea ce reprezintă o dovadă în plus a naturii nesăbuite cu care ruşii propagă această invazie", a adăugat oficialul.

Între timp, a treia sesiune a negocierilor între Rusia şi Ucraina s-a încheiat, fiind semnalate „mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, dar fără rezultate „semnificative" în sensul unui armistiţiu.

„A treia rundă a negocierilor ruso-ucrainene s-a încheiat", a anunţat Ambasada Rusiei în Belarus.

Surse citate de agenţia Interfax au declarat că au fost înregistrate „mici progrese" în organizarea coridoarelor umanitare, pentru evacuarea civililor ucraineni sau pentru aprovizionarea acestora cu alimente şi medicamente.

„Situaţia generală nu s-a îmbunătăţit", a declarat şeful delegaţiei ucrainene, consilierul prezidenţial Mikhailo Podoliak, citat de Sky News. Negocierile vor continua cu o nouă rundă, în eforturile de ajungere la un acord pentru încetarea confruntărilor militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici