Oficial american: Sancţiunile impuse Rusiei au efect

Rusia este în situaţia de a cumpăra de la furnizori necunoscuţi, la preţuri incerte şi să obţină echipamente de o calitate necunoscută, spune coordonatorul pentru sancţiuni al Departamentului de Stat al SUA, James O'Brien, care consideră că sancţiunile impuse Kremlinului funcţionează.

24555 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Sancţiunile impuse Rusiei au efect

Oficial american: Sancţiunile impuse Rusiei au efect

Sancţiunile impuse Rusiei de către Occident funcţionează, a declarat vineri coordonatorul pentru sancţiuni al Departamentului de Stat al SUA, James O'Brien, citat de Sky News.

În urma invaziei Rusiei în Ucraina, Europa, Canada, SUA, Japonia şi Marea Britanie au impus o serie de sancţiuni Moscovei pentru a-i reduce capacitatea de a purta războiul.

„Considerăm că sancţiunile funcţionează”, a declarat O'Brien reporterilor la Bruxelles.

„Ştim că Rusia încearcă să obţină echipamente şi finanţare. Nu credem că se descurcă bine”.

El a adăugat: „Vedem o mulţime de substituiri de articole de calitate inferioară: electronice de consum pentru echipamente de ţintire şi de comunicaţii de calitate militară. Dacă vor să încerce să le folosească într-un scop pentru care nu sunt destinate, este foarte bine să le folosească, dar nu este un mod de a conduce un conflict armat modern sau o economie”, spune O'Brien.

Unii oficiali europeni sunt îngrijoraţi de faptul că India sau China ar putea ajuta Moscova să ocolească sancţiunile prin vânzarea de echipamente cu dublă utilizare care ar putea fi folosite în scopuri militare, dar O'Brien a declarat că Rusia a încercat şi nu a reuşit să obţină materiale în acest mod.

„Rusia se află acum în situaţia de a trebui să cumpere de la furnizori necunoscuţi, la preţuri incerte şi să obţină echipamente de o calitate necunoscută. Nu există nicio modalitate de a conduce o economie modernă pe această bază”, a spus el.

O'Brien a mai spus că ţările occidentale vor încerca să crească presiunea asupra Moscovei în lunile următoare, eliminând eventualele lacune în regimul de sancţiuni şi punând un accent deosebit pe „punctele de sugrumare” din economia rusă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici