Oficial american: SUA va muta trupele retrase din Siria în vestul Irakului şi vor continua să lupte împotriva Stat Islamic

Mark Esper, secretarul Apărării din SUA, a informat că toţi cei 1.000 de militari americani care au fost retraşi din Siria urmează să se îndrepte către vestul Irakului, unde vor continua să lupte împotriva militanţilor Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Reuters.

604 afișări
Imaginea articolului Oficial american: SUA va muta trupele retrase din Siria în vestul Irakului şi vor continua să lupte împotriva Stat Islamic

Oficial american: SUA va muta trupele retrase din Siria în vestul Irakului

„Retragerea trupelor americane din nord-vestul Siriei continuă...este vorba de câteva săptămâni, nu zile", a declarat Esper.

„Planul actual este să luăm acele trupe şi să le repoziţionăm în vestul Irakului", a adăugat acesta.

Secretarul american a informat că misiunea trupelor este aceea de a ajuta la „apărarea Irakului" şi să ajute la combaterea militanţilor Stat Islamic.

Donald Trump a fost criticat dur de politicieni americani, dar şi la nivel internaţional deoarece a retras trupe americane din nordul Siriei pentru a permite Turciei să lanseze o operaţiune militară împotriva grupurilor insurgente kurde care erau aliate cu Washingtonul.

Taguri:
sua,
siria,
irak

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici