Oficial australian: Difuzarea documentelor secrete americane constituie un incident "grav"

Un oficial militar australian a catalogat drept "gravă" publicarea neautorizată a unor presupuse documente clasificate americane, insistând pentru menţinerea securităţii informaţiilor, conform agenţiei Reuters.

1044 afișări
Imaginea articolului Oficial australian: Difuzarea documentelor secrete americane constituie un incident "grav"

Lowy Institute, Peter Morris

"Este un incident grav", a declarat Angus Campbell, şeful Statului Major al armatei australiene, referindu-se la difuzarea online a zeci de documente secrete americane.

"Problema menţinerii securităţii informaţiilor este esenţială pentru dezvoltarea capabilităţilor naţionale, a încrederii şi seriozităţii în relaţiile dintre aliaţi şi parteneri", a subliniat Angus Campbell.

Publicarea neautorizată a documentelor aparţinând serviciilor secrete americane, multe referitoare la conflictul militar din Ucraina, generează "un risc foarte grav" în materie de securitate naţională, a anunţat luni Departamentul american al Apărării. Administraţia de la Kiev a acuzat Rusia că ar fi modificat informaţii din documentele secrete americane apărute online, dar, în acelaşi timp, Kievul şi-a schimbat planurile operaţionale în contextul dezvăluirilor.

Administraţia din Coreea de Sud a anunţat că va cere acţiuni "adecvate" din partea Statelor Unite după analizarea activităţilor de spionaj evidenţiate de documentele apărute online, în contextul în care, conform unor surse, Washingtonul ar fi interceptat atât aliaţi, cât şi inamici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici