Oficial german: "Timpul este din ce în ce mai presant" în negocierile post-Brexit

  • Oficial german: UE vrea acord post-Brexit cu Marea Britanie, dar "timpul este din ce în ce mai presant"
  • Michael Roth: "Vrem un acord corect", "dar nu cu orice preţ"
  • Negocierile dintre UE şi Marea Britanie pe tema relaţiilor post-Brexit sunt în impas
1115 afișări
Imaginea articolului Oficial german: "Timpul este din ce în ce mai presant" în negocierile post-Brexit

Uniunea Europeană vrea un acord cu Marea Britanie pentru configurarea relaţiilor bilaterale post-Brexit, "dar nu orice preţ", iar "timpul este din ce în ce mai presant", afirmă Michael Roth, secretar de stat pentru Afaceri Europene în Ministerul german de Externe, conform cotidianului Le Figaro.

"Mâna Uniunii Europene rămâne întinsă. Vrem în continuare un acord bun pentru cetăţenii de pe ambele maluri ale Canalului Mânecii. Dar timpul este din ce în ce mai presant", a declarat Michael Roth într-un interviu acordat Agenţiei France-Presse.

"Avem nevoie şi de voinţă politică din partea Londrei. Acolo unde este voinţă, există o cale pentru o soluţie comună acceptabilă şi corectă", a subliniat oficialul german. Germania exercită Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

"Vrem un acord corect, vrem relaţii cât mai strânse cu Marea Britanie. Dar nu cu orice preţ, nu în detrimentul cetăţenilor noştri, nu în detrimentul economiei noastre, a normelor ecologice şi sociale", a explicat Michael Roth.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michael Barnier, a afirmat că "următoarele zile sunt importante" pentru ajungerea la un acord care să poată intra rapid în vigoare, în contextul în care tranziţia post-Brexit durează până pe 31 decembrie 2020.

Guvernul Boris Johnson a anunţat luni că Marea Britanie este pregătită pentru orice rezultat al negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema configurării relaţiilor post-Brexit. "Premierul depune eforturi pentru a vedea dacă putem ajunge la un acord. Sper că va apărea o mişcare din partea Uniunii Europene pentru a ajunge la un acord. Dar noi suntem pregătiţi pentru orice rezultat", a declarat Matthew Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii şi Asistenţei Sociale.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis la reuniunea Consiliului European desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute că probabilitatea încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit este mai mare decât ajungerea la o soluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici