Oficial israelian de rang înalt, vizită în Statele Unite pentru discuţii despre Iran şi Siria

Guvernul Israelului îl va trimite în Statele Unite pe Meir Ben-Shabat, consilier guvernamental pentru Siguranţă Naţională, pentru a discuta cu John Bolton, consilierul pentru Securitate al preşedintelui american Donald Trump, afirmă surse citate de site-ul Axios.com şi de Channel 10 News.

909 afișări
Imaginea articolului Oficial israelian de rang înalt, vizită în Statele Unite pentru discuţii despre Iran şi Siria

Oficial israelian de rang înalt, vizită în Statele Unite pentru discuţii cu Donald Trum despre Iran şi Siria

Meir Ben-Shabat urmează să ajungă în Statele Unite marţi şi se va deplasa la Casa Albă.

John Bolton şi Meir Ben-Shabat vor actualiza un document de cooperare între Statele Unite şi Israel care conţine măsuri pentru contracararea Iranului.

Cei doi oficiali vor discuta şi despre modalităţile de coordonare a operaţiunilor în Siria.

Consultările au loc înainte ca premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, să efectueze săptămâna viitoare o vizită în Europa, unde se va întâlni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cu Theresa May, premierul Marii Britanii.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat pe 8 mai ieşirea Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iranul. Uniunea Europeană şi Rusia vor menţinerea tratatului atomic, contestat puternic de Israel şi SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici