Oficial NATO: creşterea preţurilor la muniţie împiedică eforturile alianţei de a spori securitatea

Creşterea preţurilor la muniţie împiedică eforturile NATO de a spori securitatea, spune un oficial al Alianţei, potrivit Reuters.

330 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: creşterea preţurilor la muniţie împiedică eforturile alianţei de a spori securitatea

Oficial NATO: creşterea preţurilor la muniţie împiedică eforturile alianţei de a spori securitatea

Un înalt oficial militar NATO a avertizat sâmbătă că din cauza creşterii preţurilor la muniţie, cheltuielile tot mai mari ale aliaţilor în domeniul apărării nu se traduc automat printr-o mai mare securitate. Oficialul a cerut mai multe investiţii private în domeniul apărării.

„Preţurile pentru echipamente şi muniţie cresc vertiginos. În momentul de faţă, plătim din ce în ce mai mult pentru exact acelaşi lucru. Asta înseamnă că nu putem să ne asigurăm că majorarea cheltuielilor pentru apărare duce de fapt la mai multă securitate", a declarat, sâmbătă, amiralul olandez Rob Bauer, preşedintele comitetului militar al NATO.

NATO a făcut presiuni pentru o creştere a producţiei de apărare pentru a satisface o cerere de arme şi echipamente din ce în ce mai mare. Asta deoarece aliaţii ajută Ucraina, dar îşi fac şi propriile stocuri.

O preocupare majoră a fost lipsa de piese de artilerie de 155 mm, în condiţiile în care Kievul trage până la 10.000 de astfel de obuze pe zi.

În februarie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că Kievul consumă obuze mult mai repede decât le poate produce Occidentul.

Bauer a militat pentru mai multe investiţii private în sectorul apărării pentru a creşte capacitatea de producţie.

În 2024, NATO va organiza cele mai mari exerciţii de apărare colectivă de la războiul rece încoace. Peste 40.000 de soldaţi din întreaga alianţă vor participa la exerciţiul Steadfast Defender în Germania, Polonia şi cele trei state baltice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
nato,
muniţie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici