Oficial ONU: Lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic a intrat într-un nou stadiu

Lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic intră într-un nou stadiu, a cărui implementare presupune intensificarea eforturilor internaţionale, a declarat, joi, şeful Biroului ONU pentru Combaterea Terorismului, informează site-ul agenţiei Tass.

506 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: Lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic a intrat într-un nou stadiu

Oficial ONU: Lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic a intrat într-un nou stadiu

"Lupta împotriva organizaţiei Stat Islamic intră într-un nou stadiu. În pofida înfrângerilor pe care Stat Islamic le-a suferit în Irak, Siria şi sudul Filipinelor, anul trecut, gruparea şi filialele ei încă reprezintă o ameninţare serioasă, a cărei naturi se schimbă", a declarat Vorokov, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU.

Acesta a descris organizaţia ca fiind o "reţea globală cu o ierarhie plată şi care are un control slab asupra filialelor sale", adăugând că în prezent se concentrează asupra grupurilor mici şi motivate, care sunt pregătite să comită atentate, sau să ajute la complotarea lor.

Vorokov a mai precizat că principala ameninţare provine din partea militanţilor care se întorc în propriile ţări, sau se mută în alte regiuni. Acesta a mai atras atenţia la recenta prăbuşire a maşinării de propagandă islamstă, însă a avertizat că membrii grupului continuă să folosească mijloace moderne de comunicare.

Oficialul ONU îndeamnă ţările să îşi "dubleze eforturile şi să consolideze cooperarea internaţională, să combată terorismul şi extremismul violent", cât şi să îi condamne pe cei responsabili de comiterea atacurilor teroriste.

Acesta a mai menţionat că, în lunile recente, Consiliul de Securitate a adoptat mai multe rezoluţii privind războiul împotriva terorii şi a făcut apel la o "conformare cu aceste norme globale".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici