Oficial polonez: Polonia vrea să mărească prezenţa militarilor americani pe teritoriul său

Partidul polonez de guvernământ, Lege şi Justiţie (PiS), intenţionează să mărească prezenţa trupelor americane pe teritoriul Poloniei, înainte de alegerile legislative care vor avea loc în 2019, a anunţat Pawel Soloch, şeful agenţiei pentru Securitate Naţională, relatează site-ul agenţiei Reuters.

136 afișări
Imaginea articolului Oficial polonez: Polonia vrea să mărească prezenţa militarilor americani pe teritoriul său

Oficial polonez: Polonia vrea să mărească prezenţa militarilor americani pe teritoriul său

Formaţiunea politică Lege şi Justiţie susţine că cererea unei creşteri a numărului de militari americani aflaţi pe teritoriul polonez este necesară în unei ameninţări precum Rusia.

"Este clar că este vorba despre calendarul electoral. Este cu siguranţă important pentru noi să finalizăm creşterea prezenţei americane în ţara noastră", a declarat Soloch într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, va călători luni în Statele Unite, unde este aşteptat să discute despre acest subiect cu John Bolton, consilierul prezidenţial pentru probleme de Securitate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici