Departamentul Apărării confirmă că va mobiliza 5.200 de trupe la graniţa între SUA şi Mexic

Departamentul Apărării al Statelor Unite a confirmat luni că va mobiliza 5.200 de militari activi la frontiera între SUA şi Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranţi latino-americani, relatează site-ul agenţiei Associated Press şi cotidianul Independent.

373 afișări
Imaginea articolului Departamentul Apărării confirmă că va mobiliza 5.200 de trupe la graniţa între SUA şi Mexic

Departamentul Apărării confirmă că va mobiliza 5.200 de trupe la graniţa între SUA şi Mexic

Generalul Terrence O’Shaughnessy a declarat pentru reporteri că 800 de militari află deja pe drum spre graniţa Statelor Unite cu Mexic.

Departamentul Apărării a adăugat că până la sfârşitul săptămânii aproximativ 5.200 de militari vor asista Poliţia de Frontieră în operaţunile zilnice.

La frontiera cu Mexicul se află deja 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale din SUA.

Sute de imigranţi au încercat luni să treacă din Guatemala în Mexic, însă autorităţile federale mexicane le-au blocat accesul.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici