Oficial rus: Moscova poate impune restricţii instituţiilor de presă americane

Instituţiile de presă din SUA ar putea să întâmpine noi bariere în Rusia, ca pedeapsă pentru acţiunile autorităţilor americane îndreptate împotriva postului rusesc RT, a afirmat, duminică, Maria Zakharova, purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, relatează Politico.eu.

657 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Moscova poate impune restricţii instituţiilor de presă americane

Oficial rus: Moscova poate impune restricţii instituţiilor de presă americane

Supravegherile şi controlul autorităţilor americane asupra postului RT conferă Rusiei dreptul de a lua măsuri în oglindă, a precizat Zakharova, făcând trimitere la o lege adoptată în 1991 în Rusia.

”Toate acţiunile împotriva jurnaliştilor ruşi şi a postului RT ce au loc în SUA, vor primi un răspuns similar. Putem aplica măsuri identice jurnaliştilor şi instituţiilor de presă din SUA aici, pe teritoriul Rusiei”, a spus Zaharova.

Într-un raport făcut public în luna ianuarie a acestui an, serviciile de informaţii din SUA au acuzat RT că face parte din maşina de propagandă a Rusiei ce caută să ajute Kremlinul să influenţeze politica internă a Statelor Unite. Raportul este parte a investigaţiilor făcute pe tema interferenţelor ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Zakharova a adăugat că Moscova nu va ţine cont dacă instituţiile de presă americane au finanţare private şi nu a specificat ce instituţii de presă ar putea fi afectate de eventualele sancţiuni impuse de Rusia.

Recent, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat postul de televiziune american CNN International că a încălcat legea rusească privind mass-media, iar reprezentanţii CNN au fost convocaţi la Roskomnadzor pentru a răspunde acuzaţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici