Oficial rus: Rusia va consolida relaţiile cu Iranul dacă Statele Unite abandonează acordul nuclear

Rusia va consolida relaţiile cu Iranul în cazul în care Administraţia Donald Trump va decide retragerea SUA din Acordul nuclear internaţional, avertizează Vladimir Iermakov, un oficial din cadrul Ministerul rus de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1124 afișări
Imaginea articolului Oficial rus: Rusia va consolida relaţiile cu Iranul dacă Statele Unite abandonează acordul nuclear

Oficial rus: Rusia va consolida relaţiile cu Iranul dacă Statele Unite abandonează acordul

Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul Armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe, consideră că eventuala retragere a Statelor Unite din Acordul atomic semnat în 2015 nu înseamnă neapărat sfârşitul tratatului.

"Pentru noi, ar putea fi chiar mai uşor pe plan economic, întrucât nu vom mai avea nicio limitare în cooperarea cu Iranul. Am putea dezvolta relaţii bilaterale în toate sectoarele - energie, transporturi, tehnologie şi medicină", a declarat Vladimir Iermakov.

"În cazul în care Statele Unite încalcă un acord internaţional susţinut prin rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU, Statele Unite trebuie să sufere consecinţele. Nu trebuie să aibă nimic de pierdut Iranul, China, Rusia ori ţările europene", a subliniat oficialul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici