Oficial sudanez: Autorităţile i-au localizat pe cei 19 ostatici

Autorităţile au localizat cele 19 persoane răpite în Egipt, însă nu au planuri pentru o operaţiune de salvare a acestora, care le-ar putea dăuna, a declarat marţi un oficial din cadrul Ministerului sudanez de Externe.

14 afișări
Imaginea articolului Oficial sudanez: Autorităţile i-au localizat pe cei 19 ostatici

Oficial sudanez: Autorităţile i-au localizat pe cei 19 ostatici

"Locul unde se află răpitorii a fost descoperit (...) Este un teritoriu situat la graniţa dintre Sudan, Libia şi Egipt", a declarat Mutrif Siddig, subsecretar sudanez pentru Afaceri Externe.

"Nu vom recurge la o operaţiune care dăunează ostaticilor", a adăugat el.

Surse din cadrul Ministerului de Externe sudanez consideră improbabil ca răpitorii să fi transportat în Sudan turiştii luaţi ostatici în timpul unui safari în sud-vestul Egiptului, din cauza controalelor la graniţă şi a lipsei ascunzătorilor în zona deşertică.

Răpitorii celor 11 turişti străini luaţi ostatici în Egipt au ameninţat că îi vor ucide pe aceştia în cazul în care vor avea loc tentative de localizare aeriană, a declarat, marţi, un oficial egiptean.

Regiunea de deşert de la graniţa Egiptului cu Sudanul şi Libia este nesigură şi se află în apropierea zonelor de conflict din Darfur (vestul Sudanului) şi estul Ciadului.

Gilf al-Kebir, destinaţia turiştilor răpiţi, atrage numeroşi aventurieri, oferind peisaje sălbatice, inclusiv un crater masiv şi Grota Înotătorilor, ale cărei picturi preistorice au devenit cunoscute prin intermediul filmului "Pacientul Englez".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici