Oficial taliban, la doi ani de la preluarea puterii: "Femeile îşi pierd din valoare dacă bărbaţii le pot vedea feţele descoperite"

Femeile îşi pierd din valoare dacă bărbaţii le pot vedea feţele descoperite în public, a declarat joi un purtător de cuvânt al unui minister cheie al guvernului taliban din Afganistan, adăugând că învăţaţii religioşi din ţară sunt de acord că o femeie trebuie să îşi ţină faţa acoperită atunci când se află în afara casei.

635 afișări
Imaginea articolului Oficial taliban, la doi ani de la preluarea puterii: "Femeile îşi pierd din valoare dacă bărbaţii le pot vedea feţele descoperite"

Oficial taliban, la doi ani de la preluarea puterii: "Femeile îşi pierd din valoare dacă bărbaţii le pot vedea feţele descoperite"

Talibanii, care au preluat conducerea ţării în august 2021, au invocat nerespectarea de către femei a modului corect de a purta hijab ca motiv pentru a le interzice accesul în majoritatea spaţiilor publice, inclusiv în parcuri, la locurile de muncă şi la învăţământ.

Molvi Mohammad Sadiq Akif, purtătorul de cuvânt al Ministerului Taliban al Viciilor şi Virtuţii, a declarat într-un interviu acordat joi agenţiei The Associated Press că dacă feţele femeilor sunt vizibile în public există posibilitatea de "fitna", sau căderea în păcat.

"Este foarte rău să vezi femei (fără hijab), iar învătaţii noştri sunt de acord, de asemenea, că feţele femeilor ar trebui să fie ascunse", a declarat Akif.

Tim Winter, care este conferenţiar la Universitatea Cambridge, a declarat pentru AP că nu există niciun mandat scriptural în Islam pentru acoperirea feţei şi că talibanii ar avea dificultăţi în a găsi ceva în scripturile islamice care să susţină interpretarea lor a regulilor hijabului.

Trimisul special al ONU, Gordon Brown, a declarat că Curtea Penală Internaţională ar trebui să îi acuze pe liderii talibani de crime împotriva umanităţii pentru că refuză educaţia şi şansa la un loc de muncă pentru fetele şi femeile afgane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici