Oficial ucrainean: Peste 4.000 de copii orfani au fost mutaţi cu forţa de către Rusia

  • Se confirmă că peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de Rusia de la începutul invaziei la scară largă, potrivit site-ului guvernamental Children of War.
  • Dintre ei, peste 4.000 sunt orfani.
165 afișări
Imaginea articolului Oficial ucrainean: Peste 4.000 de copii orfani au fost mutaţi cu forţa de către Rusia

FOTO Olena Halushka/ Twitter

Rusia a mutat cu forţa 4.390 de copii orfani pe teritoriul său sau în teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, marţi. 
 
Vereshchuk declară că autorităţile din Ucraina transmit toate informaţiile privind răpirea de către ruşi a copiilor ucraineni Curţii Penale Internaţionale (CPI). „Au fost deja colectate suficiente dovezi. Sperăm că eforturile noastre şi presiunea exercitată de comunitatea internaţională ne vor permite să accelerăm procesul de returnare a copiilor noştri”, a declarat oficialul ucrainean, citat de postul de presă Ukrinform.
 
Cu toate acestea, ombudsmanul Ucrainei, Dmytro Lubinets, a declarat zilele trecute că numărul real al copiilor ucraineni luaţi cu forţa de soldaţii ruşi ar putea fi de „zeci, sau chiar sute de mii”.
 
Lubinets declară că Ucraina a reuşit până în prezent să returneze peste 300 de copii ucraineni deportaţi de Rusia, iar procesul este în curs de desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici