Oficiali americani: Rusia repetă în campania din Est greşelile din atacul asupra Kievului. Armata rusă este blocată în doctrina de tip sovietic

Armata rusă face aceleaşi greşeli în campania sa de cucerire a unei porţiuni din estul Ucrainei care a forţat-o să renunţe la încercarea de a cuceri întreaga ţară, spun înalţi oficiali americani. În timp ce trupele ruseşti capturează teritoriu, un oficial al Pentagonului a declarat că ritmul lor "lent" îi epuizează şi că forţa de luptă generală a armatei a fost diminuată cu aproximativ 20%

4531 afișări
Imaginea articolului Oficiali americani: Rusia repetă în campania din Est greşelile din atacul asupra Kievului. Armata rusă este blocată în doctrina de tip sovietic

Oficiali ameriani: Rusia repetă în campania din Est greşelile din atacul asupra Kievului. Armata rusă este blocată în doctrinară de tip sovietic

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a numit un nou comandant, generalul Aleksandr V. Dvornikov, în aprilie, în ceea ce a fost considerat pe scară largă ca o recunoaştere a faptului că planul iniţial de război rusesc eşua. La scurt timp după sosirea sa, generalul Dvornikov a încercat să determine unităţile aeriene şi terestre dezarticulate să îşi coordoneze atacurile, au declarat oficialii americani. Generalul Dvornikov nu a mai fost văzut în ultimele două săptămâni, ceea ce i-a determinat pe unii oficiali să speculeze cu privire la cine se află în prezent la conducerea campaniei.

De asemenea, piloţii ruşi continuă să dea dovadă de acelaşi comportament de aversiune faţă de risc pe care l-au avut în primele săptămâni ale războiului: trec peste graniţă pentru a lansa lovituri şi apoi să se întoarcă rapid pe teritoriul rusesc, în loc să rămână în spaţiul aerian ucrainean pentru a limita răspunsul forţelor ucrainiene. Rezultatul este că Rusia încă nu a stabilit niciun fel de superioritate aeriană, au declarat oficialii pentru New York Times.

Armata rusă a făcut unele progrese în est, unde puterea de foc concentrată şi liniile de aprovizionare scurtate au ajutat forţele sale să ducă lupte intense în ultimele zile. După trei luni sângeroase, Rusia a cucerit în cele din urmă Mariupol la jumătatea lunii mai, creând o punte terestră cu Peninsula Crimeea

Unele dintre zonele pe care forţele ruseşti au reuşit să le cucerească au fost rapid contestate, şi uneori recucerite, de trupele ucrainene.
Harkov este cel mai bun exemplu. Rusia a petrecut şase săptămâni bombardând al doilea oraş al Ucrainei.

"Ruşii au cucerit Harkov pentru o scurtă perioadă de timp; ucrainenii au contraatacat şi au recucerit Harkovul", a declarat secretarul apărării, Lloyd J. Austin III, la o conferinţă de presă.

Tăierea liniilor de aprovizionare ruseşti la est de Harkov ar pune trupele ruseşti în aceeaşi situaţie în care s-au aflat după avansul lor asupra Kievului, capitala Ucrainei, la începutul războiului, au declarat oficialii.

Tehnici învechite

Armata rusă urmează o metodă doctrinară de tip sovietic, în care trupele de pe teren nu sunt împuternicite să semnaleze defecte în strategie care ar trebui să fie evidente sau ajustate.

Ucrainenii, după şapte ani de antrenament alături de trupe din Statele Unite şi din alte ţări NATO, urmează metoda mai occidentală şi s-au dovedit deosebit de agili în adaptarea la circumstanţe, au declarat oficialii militari americani.

Trupele americane au sergenţi şi şefi de pluton şi caporali cărora li se dau sarcini şi orientări şi sunt lăsaţi să îndeplinească aceste sarcini după cum consideră necesar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici